Vinterns stränghet gäller husse mer än hund

Nu när det nya året börjat är vintern i sitt kallaste och mörkaste. Man får ha på sig många lager så fort man ska ut, även om man bara ska ner och hämta tidningen. Vladimir har det bra där, han kan springa ut utan besvär med sin tjocka päls. Siberian Husky har ju sina rötter i Sibirien och Alaska, och där kan vintrarna vara värre än såhär.

Fördelen med vintern är att vi kan ta skotern. Lederna stelnar lite av kylan, men Vladimir behöver få springa lika mycket som vanligt, skotern är till stor hjälp då. Det kan till och med bli längre promenader än jag orkar med när jag ska gå. Ibland tar vi oss bort till berget och kör en bit upp, följer man vår väg kommer man dit. Det är några kilometer, men för Vladimir är det inte för långt. Eller så tar vi det andra hållet, ner till skogen som är nära sjön. Där finns det andra dofter och ljud. Man får variera så Vladimir får lite utmaningar. Det är inte mycket ljus såhär års, även om norrskenet kommer ibland. För Vladimir går det bra ändå, det är viktigare med dofterna och ljuden, och stänger jag av skotern en stund så kan han höra mycket av det jag inte hör.

Vinteraktiviteter

Mest håller vi oss ändå inne. Jag försöker träna på att laga mat, det skulle vara fint att kunna bjuda bror min och hans fru på något riktigt gott, de har bjudit mig så ofta. Bra i matlagningskonsten är jag inte, men jag blir väl bättre. Att göra sig en brasa och sitta med en bok passar också till de kalla dagarna, tycker jag.

Numera har jag internet, där finns det också mycket att upptäcka. Jag blir lite trött av nymodigheterna och allt man ska lära sig. Jag och barnen skickar mejl, och nu har jag ju bloggen. Någon gång kommer en rad från något av barnbarnen också. De tycker att vi ska testa videosamtal, men det orkar jag inte förstå mig på.

Jag har hittat en enarmad bandit man kan spela på i datorn, det tycker jag är trivsamt att sysselsätta mig med ibland. ”Dogs” heter den och jag hittade den via 3xcasino.nu. Det passar mig. Fast någon Siberian husky finns det inte bland bilderna, men det får gå ändå. Jag har ju Vladimir att titta på, det räcker gott och väl.